Over Mister Coffee

Hi! Ik ben Ed, 42 jaar en woon in Boskoop. Toen ik nog heel klein was ben ik met koffie drinken begonnen bij Tante Els. Zij was de zus van mijn oma en woonde bij ons om de hoek. Na school en in het weekend ging ik vaak bij haar langs om koffie te drinken, nou ja, vooral voor de koekjes en snoepjes die ernaast lagen.

Tante Els maakte een filterkoffie. Een paar schepjes gemalen koffie en een schepje Buisman erop, melk koken, het vel eraf en dan door een zeef in het kopje, met een dot slagroom erop. Twee scheppen suiker en dan was het best te drinken. Zo heb ik leren koffie drinken. Bij mijn ouders dronk ik geen koffie, alleen bij Tante Els, want die was toch het lekkerst.

Jaren later zijn mijn vrouw en ik vertrokken naar Costa Rica. In de Orosi Vallei waar we toen een lange tijd verbleven, werd koffie verbouwd en verwerkt. Daar is mijn liefde voor koffie pas echt begonnen. 

Inmiddels ben ik ruim 16 jaar actief in de koffie en heb meerdere mobiele koffiebars. Werk als freelance barista, brand koffie en geef workshops en barista trainingen. 

Ik ben getrouwd met Bianca, de eigenaresse van Moods Hairsalon. Op mijn koffieresten worden al geruime tijd oesterzwammen gekweekt en onlangs ben ik de afgeknipte haren van de kapsalon met behulp van paddenstoelen gaan omzetten in mycelium, de schimmels van paddenstoelen. Mister Coffee zamelt de gebruikte koffie in bij koffiebarren en kantoren en het haar bij kapsalons die duurzaam met hun afval om gaan. De schimmels van de oesterzwammen worden vervolgens nog verder omgezet in duurzame compost, door middel van wormen.